BUUR

In Leidsche Rijn Centrum zijn 314 nieuwe sociale huurwoningen. Deze worden verhuurd door Woonin en Portaal. Daarnaast zijn er nog 140 middenhuurwoningen die Woonhave verhuurt.

Bewoners van BUUR zijn hier bewust gaan wonen omdat zij graag naar elkaar omkijken en samen activiteiten ondernemen. Alle bewoners zijn hier dan ook lid van de woonvereniging. In BUUR is contact met anderen altijd dichtbij.

BUUR is er voor huurders met verschillende achtergronden. Starters, stellen die gaan samenwonen, of bewoners die toe zijn aan een nieuwe woonomgeving. In BUUR is ruimte voor iedereen. Ook voor bewoners die nu beschermd wonen bij een zorgorganisatie en er aan toe zijn om zelfstandig te wonen. Bij BUUR gaan daarom ook mensen wonen die 24-uursbegeleiding krijgen van Lister. 

Lees hier meer over BUUR of bekijk de korte film die Woonin en Portaal ism met Woonam maakten over het project: https://youtu.be/WxNbZcbgL-I

De appartementen en het gebouw
BUUR biedt zelfstandige 2- of 3-kamerappartementen en vier 1-kamerappartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 1 of 2 slaapkamer(s) en een badkamer (met uitzondering van de vier 1-kamerappartementen). Ook zijn er vier 2- kamerappartementen van ca. 45 m2. De appartementen hebben een eigen buitenruimte. Elk woonblok heeft een eigen binnentuin voor de bewoners.

BUUR is een duurzaam woongebouw. Dat betekent onder andere dat de woningen gasloos zijn. Koken kan elektrisch en alle woningen zijn aangesloten op stadswarmte. Lees hier meer. 

Omgeving
BUUR ligt aan de Vaduzdijk, Grauwaartsingel, Luxemburgpromenade, Lissabonpromenade en Centrumboulevard, op een kwartiertje fietsen van de Utrechtse binnenstad. In de directe omgeving is veel voorhanden. Een groot winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen, sportclubs, een bioscoop, groene recreatieplekken en gezellige horeca. 

BUUR heeft een gunstige ligging, dichtbij de A2. De locatie is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. NS-station Utrecht Leidsche Rijn ligt op 8 minuten lopen, en bij de bushalte voor de deur stoppen verschillende bussen. In de buurt (Leidsche Rijn Centrum) en rond de woonblokken is het betaald parkeren. 

Lees hier meer over de appartementen en het gebouw. 

Gemengd Wonen
Met een Gemengd Woonproject willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijne betaalbare woonplek kan krijgen in Utrecht. Ook mensen die het soms nog lastig vinden om geheel zelfstandig te wonen. Woonin en Portaal werken daarom nauw samen met Lister om ook mensen met een zorgvraag in hun eigen woning te ondersteunen naar meer zelfstandigheid en een plek in de maatschappij. Op deze manier dragen we bij aan een inclusieve samenleving. 

Inmiddels kunt u niet meer reageren op een woning binnen BUUR.

Aantal woningen

Portaal beheert 158 woningen waarvan er 110 worden opgeleverd in 2023, plus 48 in 2024. Totaal aantal woningen is 454.

Huurprijs

€674 - €808 (uitgezonderd middenhuur door Woonhave)

M2

44 - 81 m2

Betrokken partners

Woonin, Tussenvoorziening, Lister, Woonhave, Portaal.

Start

Oplevering vanaf medio 2023

Looptijd

Doorlopend

Meer informatie

www.hureninbuur.nl