Navigatie

Nieuws

Bescherming vogels en vleermuizen en sneller bouwen

We hebben een Soorten Management Plan gemaakt. We kijken elk jaar wat we gaan bouwen. We bepalen hoeveel nesten van vogels en vleermuizen er weggaan en hoeveel nestkastjes ervoor terug moeten komen. We hoeven dan geen vergunning meer aan te vragen. 

Opening Buurtkamer Merwestein Nieuwegein

Vandaag opende wethouder Marieke Schouten (Nieuwegein) en Simmie, een junior Buurtkracht, de Buurtkamer van Merwestein in Nieuwegein. Portaal faciliteert de buurtkamer als aanjager om een veilige en leefbare buurt te creëren. Het is de vierde Buurtkamer.

Een nieuw thuis voor woningzoekenden in verbouwd kantoorpand

Komende jaren bouwt Portaal 350 huurwoningen erbij in Hoefkwartier Samen met de bewoners, wethouder Astrid Janssen van Wonen en diverse wijkpartners vierden we de ingebruikname van het voormalige kantoorpand aan de Netwerklaan 603 t/m 699 . Portaal ...

Portaal plaatst bij 1350 woningen nog rookmelders

Veilig wonen is belangrijk. Om die veiligheid te garanderen plaatsten wij in al onze woningen rookmelders. Bij 1350 woningen in Amersfoort, Soest, Leiden en Utrecht is dat helaas nog niet gelukt. Wij doen er alles aan om ook in deze woningen nog rook...

Woonprotest Utrecht: Red de Sociale Huur

Het Woonprotest Utrecht organiseert op zondag 13 augustus 2023 weer een manifestatie: ‘Red de sociale huur’. De woonprotesten zijn een begrijpelijke schreeuw om aandacht, ze laten de urgentie van de aanpak van het alleen maar groter wordende woningtekort zien. Zeker met een verkiezingscampagne in het verschiet, kan daar niet genoeg aandacht voor zijn. Portaal steunt hun doel om meer aandacht te vragen voor de wooncrisis in de stad. Sterker, dat is precies waar we elkaar vinden. Portaal heeft als missie meer goede en betaalbare woningen te bouwen, zodat meer mensen een fijn thuis kunnen vinden. Daarom bouwen we volop.

Tuinactiedag in Zuilenstein (Nieuwegein)

Op een zonnige dag zijn drie tuintjes in Nieuwegein groener gemaakt bij huurders die dat zelf niet meer kunnen. Bewoners uit de buurt hebben geholpen. Adviseur leefomgeving @Carolina Overeem vertelt erover in een video.