Nieuws

Wet betaalbare huur

Op 1 juli 2024 ging de Wet betaalbare huur in. Deze wet gaat over woningen in de vrije sector met een middeldure huur. Met deze wet wil het kabinet de huur weer betaalbaar maken. In de wet staat dat verhuurders alleen een huurprijs mogen vragen die past bij de woning.

huis.jpg

Servicekosten en EPV afrekening wat later

Ieder jaar sturen wij aan u de eindafrekening van de servicekosten. Wij versturen de eindafrekening altijd vóór 1 juli. Maar de eindafrekening over 2023 komt dit jaar later. Dat vinden we erg vervelend. Wij doen ons best om de eindafrekening voor 31 augustus te versturen. Als u voor 1 juli nog geen afrekening heeft ontvangen, dan ontvangt u daarover deze week een brief.

TTB Blok Verwarming Gas

Oplevering 48 flexwoningen Singelpark Odijk

Op woensdag 26 juni ontvingen de nieuwe bewoners de sleutel van hun één- of driekamerwoning. Met de oplevering van 48 flexwoningen op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk zijn veel woningzoekenden blij gemaakt! Er zijn veel woningen toegewezen aan inwoners uit Bunnik, Odijk en Werkhoven, waaronder de 25-jarige Lars. Singelpark Odijk is mogelijk geworden dankzij de samenwerking tussen de provincie Utrecht, Rijksvastgoedbedrijf, woningcorporatie Portaal en de gemeente Bunnik. Samen streven we naar realistische, snelle oplossingen voor de woningnood.

Singelpark Odijk Oplevering

Jaarverslag Portaal: Krachtig op koers, in uitdagende tijden

Het jaar 2023 gaat voor Portaal de boeken in als een jaar waarin we met een krachtige koers een flinke bijdrage hebben kunnen leveren aan het bestrijden van de wooncrisis. Een wooncrisis die overigens nog lang niet is opgelost, ondanks de forse stapp...
Portaal231

Flexwoningen Utrecht stap dichterbij!

Het plan voor de bouw van 450 flexwoningen voor Woonin en Portaal op de locatie 'Tussen de Rails' bij Lunetten-Koningsweg in Utrecht is voor besluitvorming naar de gemeenteraad verstuurd. De verwachting is dat de gemeenteraad er na de zomer een besluit over neemt.

Afbeelding2

Geen gegevens van Portaal gestolen bij datalek leverancier (update)

Op vrijdag 17 mei liet een van onze leveranciers ons weten dat zij slachtoffer zijn van een datalek. Dat betekent dat gegevens ergens terecht zijn gekomen waar zij niet horen. Het gaat om een leverancier die digitale berichten voor Portaal verstuurt. Ook de persoonsgegevens van onze huurders zijn misschien gelekt.

Portaal 08