Verhuur NDW21 van start – volledig nieuwe buurt verrijst in Nijmegen

Dit jaar verrijst de volledig nieuwe buurt NDW21 in de Winkelsteeg. In zeven gebouwen komen ruim 500 woningen. Hierin bieden de Nijmeegse woningcorporaties (Portaal, SSH&, Talis en Woonwaarts) studio’s, tweekamerappartementen en driekamerappartementen aan. De verhuur van het eerste gebouw is nu gestart via www.entree.nu. De verhuur van de woningen op NDW21 gebeurt in verschillende fases. De verwachting is dat het eerste gebouw rond de zomer opgeleverd wordt.

NDW21 moet een bruisende, swingende stadsbuurt worden en daarom hebben de woongebouwen allemaal een naam van een dans gekregen. In het eerste gebouw (Tango) komen twee- en driekamerappartementen, bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Voor zowel de sociale huur als voor de middel dure huur.

Een plek voor jongeren, studenten en ‘spoedzoekers’

De sociale huurwoningen worden verdeeld via loting, waardoor ook jongeren, studenten en mensen die met spoed een woning nodig hebben een kans krijgen om te wonen op NDW21. Na het sluiten van de advertentie volgt een interessepeiling. Wie is ingeloot voor een woning, ontvangt een motivatieformulier. Weet jij goed te motiveren wat jouw bijdrage wordt aan goed samenleven in NDW21, dan volgt een intakegesprek.

De middel dure huurwoningen worden niet verloot, maar toegewezen op volgorde van reactie. Ook hierbij volgt eerst een interessepeiling en een motivatie. Pas daarna hoor je of de woning wordt toegewezen.

Bijdragen aan goed samenleven in NDW21

Met de bouw van de 500 verplaatsbare woningen bieden de Nijmeegse corporaties en de gemeente snel een oplossing voor de grote vraag naar woningen voor jongeren, starters en mensen die met spoed een woning nodig hebben. Het wordt een buurt waar iedereen welkom is. “Een samenleving in de letterlijke zin: samen leven. Een leefbare buurt, waarbij we vragen om naar elkaar om te kijken en zo samen bijdragen aan goed samenleven”, legt Daniëlle Gerrits (manager volkshuisvesting Portaal Nijmegen) uit.

“We zijn blij dat we samen met de andere corporaties, gemeente en bouwer De Meeuw Nezzt zo’n groot aantal woningen gaan realiseren in 2023. Alleen samen kunnen we zo, snel het woningtekort aanpakken in Nijmegen. Portaal gaat 138 appartementen verhuren, verdeeld over twee woongebouwen. De woningen variëren van 20 tot 60 m2 en zullen via het woonruimte verdeelsysteem Entree worden aangeboden als ze gereed zijn.”

Wonen, ondernemen en ontmoeten

NDW21 wordt een dynamische buurt. Naast de woningen komen er werkruimtes/ateliers voor ondernemende creatievelingen. Het openbaar groen in het gebied wordt zo ingericht dat het uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan in het groen en parkeren gebeurt aan de randen van het gebied. En er komen fysieke plekken voor ontmoeting, activiteiten en kleine evenementen. Het begint klein en groeit langzaam, inspelend op de behoefte van bewoners en op initiatieven van creatieve ondernemers in de stad.