Verduurzamingsproject Van Wijnen en Portaal officieel van start

Samen bouwen aan een passende en betaalbare woning voor iedereen. Bouwbedrijf Van Wijnen en woningcorporatie Portaal geven startsein voor verduurzamingsproject. De verduurzaming van woningen in Schothorst Zuid is officieel van start.

Op 17 februari 2023 gaven Portaal en Van Wijnen het startschot voor een langdurige samenwerking rondom verduurzaming in renovatie. Het officiële tekenmoment voor de verduurzaming van woningen in Schothorst Zuid is hierbij een mooie aftrap van de ketensamenwerking. Het tekenmoment vond plaats in de modelwoning van het project in Schothorst, die de komende periode worden verduurzaamd.

Startsein verduurzaming Schothorst-Zuid
‘De afgelopen periode is hard gewerkt om de bewoners zo goed mogelijk voor te bereiden op de werkzaamheden’, aldus Dorieke Storck, Sociaal Projectleider bij Van Wijnen Utrecht. ‘Velen zijn blij dat we dat we het comfort en klimaat in de woning gaan verbeteren, zeker in deze periode! Ik heb er dan ook veel zin in om aan de slag te gaan en heb het volste vertrouwen in het voltallige projectteam’.

Versnelling door samenwerking
‘We gaan nu echt aan de gang!’, vult Liesbet Vrolijk, sociaal projectleider bij Portaal aan. ‘Het is heel fijn dat de bewonersbegeleider van Van Wijnen als eerste aanspreekpunt zichtbaar aanwezig is in de modelwoning, dat is echt heel prettig voor de bewoners. Ze kunnen gewoon binnenlopen als er vragen zijn over de uitvoering. Een professionele aannemer die het hele proces uitvoert geeft Portaal als opdrachtgever ruimte om tegelijk meerdere projecten te doen. Zo worden in korte tijd veel woningen in Amersfoort gerenoveerd en verduurzaamd’.

Samen verduurzamen
‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven doen we niet alleen door nieuwe woningen te bouwen, maar ook door bestaande woningen te renoveren of te verduurzamen’, licht Martijn Leijdekker, adjunct-directeur Renovatie & Transformatie bij Van Wijnen Utrecht toe. ‘Wat waarde heeft geven wij een nieuw leven. Zo dragen wij bij aan een fijne, energiezuinige, duurzame en comfortabele woning voor de bewoners’.

Door samen de krachten te bundelen werken Van Wijnen en Portaal aan comfortabele en betaalbare woningen. Door woningen te verduurzamen, verbeteren én nieuwbouwwoningen te bouwen draagt de samenwerking bij aan een oplossing voor het woningtekort. De komende periode werken Van Wijnen en Portaal samen aan het verduurzamen van een aantal woningen in Schothorst-Zuid. Daarna zullen zij ook de woningen in Schothorst-Noord toekomstbestendig maken.