Navigatie

Start werkzaamheden Haarlemmerhoutdreef Utrecht

Samen met BAM Wonen verduurzamen we opnieuw een hoogbouwflat in Overvecht. Deze maand starten de werkzaamheden voor de flat met 58 sociale huurwoningen aan de Haarlemmerhoutdreef. Van de bewoners ging 85% akkoord met het renovatievoorstel van Portaal om woningen energiezuinig en gasloos te maken. De oplevering staat gepland voor april 2024.

Samen met BAM Wonen verduurzamen we in een ketensamenwerking de hoogbouwflats in Overvecht. De flat aan de Haarlemmerhoutdreef is het vierde project. De flats zijn eind jaren zestig gebouwd volgens hetzelfde bouwsysteem en hebben daardoor dezelfde constructie. Toch verschillen de flats onderling onder meer qua indeling en materiaalgebruik. Gelijktijdig met de energetische aanpassingen doen we ook esthetische aanpassingen. Zo wordt onder meer de entree vergroot en de liftinstallatie aangepast voor een aansluiting op de begane grond. Gemiddeld hebben de woningen nu een energielabel D. Na de verduurzaming is dit energielabel A+.

BAM Wonen heeft met drones en smartphones de woningen gescand voor een vlot verloop van het project. De scans leveren 3D-modellen op die zowel de engineering en voorbereiding als de realisatie versnellen. De effecten van nieuw leidingverloop zijn bijvoorbeeld al tijdens planvoorbereiding van het project bekend. Tijdens de bouw laten scans en 3D-modellen eventuele afwijkingen op woningniveau aan het uitvoeringsteam zien, waardoor de realisatie vlotter verloopt. Dit is onderdeel van de BAM-strategie ‘building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.