10 oktober Uit Je Dakloos Utrecht

Op 10 oktober, Werelddaklozen dag organiseren de Tussenvoorziening, Lister, het Leger des Heils, de Utrechtse woningcorporaties Portaal, Woonin, SSH, Bo-Ex, Cazas Wonen en Habion en de gemeente Utrecht Uit je Dakloos. Een uitgebreid programma dat stigma's omtrent dakloosheid wil wegnemen en verborgen dakloosheid aan de orde wil stellen.

Met een gevarieerd programma schijnen we ons licht op Utrechters die op zoek zijn naar een woning. Niet iedereen kan als dertiger bij zijn ouders blijven wonen. Of vindt na een scheiding jarenlang een logeerplek bij vrienden. Zonder vangnet, of als het vangnet is uitgeput, kan je dakloos raken. Dakloosheid is iets wat iedereen kan overkomen en heeft vele gezichten. Uit deze situatie komen kan lastig zijn door heersende stigma, terwijl de oplossingen zoals Kamers met Aandacht , Onder de Pannen en Hospi Housing soms echt voorhanden zijn.

Programma:
De hele dag is er een Tentoonstelling : Zie jij wie dakloos is en wie niet?

14-17 uur: diverse inloopspreekuren

19.30-22 uur: In een divers programma waarin onder meer met een aantal ervaringsdeskundigen terug wordt gekeken op het afgelopen jaar. Willem van Sermondt van het Kansfonds bespreekt hoe we dakloosheid eigenlijk meten en daarnaast komen een aantal initiatieven aan het woord die bijdragen aan de oplossingen van woningnood. Een speciaal onderdeel van de avond is de voorstelling ‘Het wordt niets zonder jou’ van zanger Hans de Booij en zijn biograaf Sander van Leeuwen.

Hier vindt u meer informatie. Entree is gratis.
 

Beeld Hans de Booy: Wouter Keuris Fotografie