Maarssen: 48 sociale huurwoningen erbij

De Merenhoef bestaat uit 30 zelfstandige tweekamerappartementen en 18 zelfstandige twee- en driekamerappartementen. De woningen zijn allemaal gasloos en voorzien van een luchtwarmtepomp en hebben een energielabel tussen A en A+++. 

Doorstromen van senioren

De woningen zijn ontworpen voor seniorenhuisvesting. We hopen met deze aankoop de doorstroom gaat bevorderen. Senioren die een sociale huurwoning achterlaten, kunnen via de ‘Van Groot naar Beter regeling’ voorrang krijgen om hier te gaan wonen. Op die manier komt er weer een eengezinswoning vrij voor gezinnen die op hun beurt weer een appartement achterlaten voor starters.

Alle appartementen kenmerken zich door brede doorgangen en een ruime aangepaste badkamer aan de slaapkamer. De moderne domotica- en communicatievoorzieningen maken het mogelijk om langer thuis te blijven wonen, ook als de vraag naar zorg toeneemt. Huurders kunnen bij het naast gelegen verpleeghuis van het Leger des Heils de zorg naar eigen behoefte inkopen. In 2021 is de herontwikkeling afgerond waarbij deze locatie is omgevormd tot een multifunctioneel woonzorgcentrum. Alle benodigde voorzieningen zijn in de buurt op loopafstand en in het naastgelegen verpleeghuis is eveneens een medisch centrum gevestigd.

Huidige huurders

Voor de huidige huurders verandert er niets. Zij zijn inmiddels op de hoogte en hun huurcontract is overgenomen door Portaal.