Laatste sleutels voor bewoners Paso Doble; welkom thuis in NDW21

Afgelopen week heeft Portaal het plezier gehad de eerste 24 van de 80 sleutels te overhandigen aan de nieuwe bewoners van Paso Doble in NDW21. De resterende bewoners, die via Entree zijn geselecteerd voor een nieuwe woning, kijken uit naar hun sleuteloverdracht eind mei. Op 4 juni verwelkomen we met open armen de laatste groep van 24 bewoners; vergunninghouders voor wie Gemeente Nijmegen een thuis heeft gevonden in NDW21 in het kader van haar nationale verantwoordelijkheid.

Paso Doble is een modern woongebouw in de levendige nieuwe stadsbuurt NDW21 en biedt alles wat de hedendaagse stadsbewoner nodig heeft. Het gebouw heeft 26 studio’s van 20m², 39 tweekamerappartementen van 40m² en 15 driekamerappartementen van 60m². Op de begane grond ligt een ontmoetingsplek met wasmachineruimte waar bewoners hun was kunnen doen.

NDW21: een levendige en zorgzame gemeenschap

NDW21 is gelegen in het hart van Nijmegen en tot leven gebracht door Portaal, SSH&, Talis, Woonwaarts en Gemeente Nijmegen. De buurt belichaamt een dynamische gemeenschap met een sterke focus op onderlinge verbinding en duurzaamheid. Buurtbewoners staan ​​ervoor open om elkaar te ontmoeten en met elkaar activiteiten te organiseren. Hier hebben bewoners de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de vormgeving van hun leefomgeving, te midden van uitnodigend groen en met parkeergelegenheid net buiten de wijk. De komende tijd is er nog veel aandacht om het ‘buitenterrein’ gebruiksklaar te krijgen.

De toekomst van stedelijk wonen

De buurt symboliseert een voorbeeld voor de toekomst met haar 500 tijdelijke doch duurzame woningen. Na circa 20 jaar zullen ze een nieuwe bestemming krijgen. En deze flexwoningen – verdeeld over 7 woongebouwen - zijn nu hard nodig. Want het vinden van een goedkope woning op de krappe Nijmeegse woningmarkt is al moeilijk genoeg! NDW21 staat dus niet alleen voor een belangrijke aanwinst in de strijd tegen de woningnood, maar ook voor een innovatieve kijk op stadsontwikkeling.

Portaal verwelkomt alle nieuwe bewoners en kijkt uit naar de bloeiende gemeenschap die NDW21 ongetwijfeld wordt. Samen bouwen aan een duurzame, inclusieve en verbonden toekomst.

 

* Taakstelling huisvesting vergunninghouders - De Rijksoverheid bepaalt elk half jaar hoeveel vergunninghouders gemeenten een plaats moeten geven om te wonen. Dit aantal staat in de taakstelling voor huisvesting vergunninghouders. Vaak doen gemeenten hiervoor een beroep op woningcorporaties. In NDW21 heeft Gemeente Nijmegen de corporaties Talis, Woonwaarts en Portaal gevraagd een bijdrage te leveren aan deze taakstelling.