Portaal pakt door: ketensamenwerking versnelt bouw

Vandaag is er niet één, maar zijn er twee samenwerkingsovereenkomsten getekend! Directeur Vastgoed van Portaal Marlies Krol en Hein Trebbe jr. - directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe – hebben de ontwikkelovereenkomst 26 sociale huurappartementen aan de Kuyperstaat in Maarssen en de realisatieovereenkomst van nieuwbouw Schuytgraaf in Arnhem ondertekend.

Kern van de Ketensamenwerking
Met 7 ketenpartners zijn we in mei 2020 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Samen werken we aan de grote bouw- en renovatieopgave. De samenwerking richt zich op het verbeteren van betaalbaarheid, kwaliteit en het versnellen van projecten. Samen bereiken we meer, met minder verspilling en betere resultaten voor iedereen. Een van die ketenpartners is Trebbe.
Hein Trebbe jr. is blij met de ketensamenwerking. “Samenwerken loont. Doordat we elkaar steeds beter leren kennen, weten we steeds beter wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Daardoor raken we goed op elkaar ingespeeld en kunnen we nog sneller en beter met elkaar schakelen.” Trebbe sluit bij de trajecten met Portaal al vroegtijdig aan. Dit leidt tot efficiëntere processen en projecten. “Ik ben er ontzettend blij mee dat we met deze twee overeenkomsten onze samenwerking een vervolg geven.”

Ontwikkelfase: nieuwbouw 26 sociale huurappartementen aan de Kuyperstaat in Maarssen
Op de plek waar vroeger de Kardinaal Alfrinkschool stond, ontwikkelen Portaal en Trebbe een kleinschalig appartementencomplex. Belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe appartementencomplex zijn goed ingepast in de omgeving, duurzaam, gezond en betaalbaar. Bij de ontwikkeling van het gebouw wordt rekening gehouden met onder meer natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit. Het gebouw biedt straks plaats aan 11 tweekamerappartementen en 15 driekamerappartementen. We hopen begin 2025 te starten met de bouw. De oplevering zou dan eind 2025/ begin 2026 zijn.

Realisatiefase: nieuwbouw 78 sociale huurwoningen in Schuytgraaf in Arnhem
Portaal en Trebbe starten medio september 2024 met de bouw van 78 sociale huurwoningen in Schuytgraaf Arnhem. Er komen 37 eengezinswoningen, 12 portiekappartementen en een appartementencomplex met lift. Sociale inclusiviteit is een belangrijke drager binnen dit plan. Het appartementencomplex krijgt een collectieve ontmoetingsruimte om verbinding te stimuleren. Door de grote variatie in woningtypes is in deze nieuwe leefomgeving een plek voor iedereen. Ook is er aandacht voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit door onder meer de bijenstenen in de gevels, geveltuintjes bij de eengezinswoningen en sedumdaken. Daarnaast wordt er belangrijke ervaring opgedaan met het toepassen van circulaire maatregelen om zo bij te dragen aan duurzaamheid en het beperken van CO2 uitstoot.

Samen bouwen aan duurzaam en gezond woongeluk
Portaal en Trebbe zijn geen onbekenden van elkaar. Zo werden er appartementencomplexen gerealiseerd in onder meer Nieuwegein, Maarssenbroek, Arnhem en Amersfoort. Vorig jaar werd de nieuwe inclusieve leefomgeving Havenkade in Nijmegen gerealiseerd én 28 duurzame en gezonde sociale huurwoningen in Schuytgraaf in Arnhem. Op dit moment is ook De Bongerd in Lent in uitvoering. Dit is een duurzaam en inclusief appartementencomplex met 67 huurappartementen, een collectieve ontmoetingsruimten.
Marlies Krol: “Ketensamenwerking betekent samen de uitdaging aangaan. We hebben grote stappen gezet in de woningbouw. We zijn trots op wat we allemaal hebben gerealiseerd in korte tijd. Samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen zich thuis kan voelen”. #bijdragenaangoedsamenleven