FIXbrigade feestelijk van start in Kruiskamp in Amersfoort

Inwoners van de wijk Kruiskamp in Amersfoort krijgen hulp aan huis bij het verduurzamen van hun woning. Een Fixteam bezoekt bewoners per bakfiets aan huis om diverse energiebesparende maatregelen te nemen. Gisteren is de FiXbrigade officieel van start gegaan en heeft manager Volkshuisvesting van Portaal Mounaim Abdelkhalki de overeenkomst ondertekend. De FIXbrigade is samen met de gemeente, collega-woningcorporatie de Alliantie en sponsoren als de Rabobank tot stand gekomen.

Abdelkhalki: ‘’Hulp van de FIXbrigade is voor mensen met een laag inkomen volledig gratis. Daarnaast biedt de FIXbrigade de klussers uit het FIXteam kans op doorstromen naar betaald werk. Goed te weten is dat er nog plekken zijn voor leerlingfixers in het leer-werktraject.’’

De lokale FIXbrigade per bakfiets

De FIXbrigade is een succesvol landelijk initiatief. In Amersfoort namen betrokken inwoners, bewonersbedrijf Kruiskamp Onderneemt en energieklussers het initiatief voor een lokale FIXbrigade. Het FIX-team heeft een werkplaats in buurtcentrum De Witte Vlinder. Doel is om ervaringen op te doen en bij succes na een half jaar de diensten van de FIXbrigade uit te breiden naar andere wijken in de gemeente’’. 

Samenwerken

'Het is fijn dat we dit binnen een jaar, veel sneller dan ik had verwacht, met zoveel betrokken partijen hebben waargemaakt en nu ook echt mensen gaan helpen,’ zei wethouder wonen Astrid Janssen tijdens haar toespraak. ‘En met zo'n goede leermeester als Ali Bakdai gaat dit vast en zeker lukken.' Met de komst van de FIXbrigade laat Amersfoort zien dat inwoners en gemeente samen optrekken bij het verduurzamen van de stad. 

Aanmelden

Bewoners van Kruiskamp kunnen zich hier aanmelden voor hulp van de FIXbrigade of langslopen bij De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30 in Amersfoort.