Eerste bewoners krijgen sleutel Linschotensingel Utrecht

Vandaag kregen de eerste huishoudens de sleutel van hun woning aan de Linschotensingel. Carlijn kreeg als eerste de sleutel. De bewoners van de laatste 40 woningen aan de Linschotensingel krijgen in juni de sleutel. De 36 woningen daarnaast aan de Vronesteinlaan, zijn na de zomer van 2023 klaar. Dit zijn middenhuurwoningen.

In dit nieuwe gebouw wonen straks huurders samen met mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. De bewoners die uit de maatschappelijke opvang komen, krijgen begeleiding van de Tussenvoorziening.

Reijnder Jan Spits, manager Volkshuisvesting Portaal: ‘We zijn blij dat we met de oplevering van dit project straks in totaal 96 woningen kunnen toevoegen. Nu kunnen alvast de eerste woningen bewoond worden door mensen die hier lang op hebben moeten wachten.’ Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken. Koken gaat elektrisch en alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Verder hebben de woningen individuele zonnepanelen en een warmte terugkeer ventilatiesysteem. De woningen aan de Linschotensingel 1, 2 of 4 slaapkamer(s), een badkamer en een balkon. Op de begane grond zijn woningen met een terras. Iedere woning heeft een eigen berging op de begane grond van het gebouw. Er is een mooie ruime binnentuin voor de bewoners.

Aan de Linschotensingel bouwde aannemer Van Dillen in opdracht van Portaal 96 sociale huurwoningen. De bouw van deze flats is een onderdeel van het totale plan van sloop en nieuwbouw van de voormalige woningen uit de jaren 50 in de wijk Hoograven. De Oudegeinlaan en Nijeveldsingel zijn al opgeleverd in 2018 en 2019. De Wierslaan is inmiddels gerenoveerd in 2017.