Woonadviseur Ouderen 55 helpt huurders gemeente Utrecht bij vragen over wonen en verhuizen

Inwoners van de gemeente Utrecht vanaf 55 jaar kunnen met een vraag over wonen en verhuizen terecht bij Woonadviseur Ouderen 55. De Woonadviseur Ouderen 55+ is de opvolger van de Verhuisadviseur Senioren Utrecht. De gemeente Utrecht en de Utrechtse woningcorporaties zijn opdrachtgever. 

Heeft u al eens nagedacht of uw huidige woning in de toekomst ook nog bij u past? Wordt de woning op een bepaald moment niet te groot of de trap te hoog?

Soms zijn er nu al stappen te zetten, zoals weer inschrijven bij WoningNet, gebruik te maken van de doorschuifregeling of de voorrangsregeling Van Groot naar Beter.

De Woonadviseur Ouderen helpt alle 55-plussers die wonen in de gemeente Utrecht en op zoek zijn naar een passende woonsituatie, nu en in de toekomst. De Woonadviseur helpt u met kleine en grote vragen, of u nu zoekt naar de juiste instanties, mogelijk geschikte woonvormen, welke voorrangsregelingen er zijn, of er passende nieuwbouw komt, maar ook met het omgaan met alle digitale informatie. Zo nodig helpen zij met het zoeken naar een nieuwe woning. Ook kan de Woonadviseur u adviseren over hoe u alles voor uzelf op een rij zet, zodat u een doordachte keuze kunt maken. 

Vindt u het prettig om hulp te ontvangen bij woonvragen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het team van de Woonadviseur Ouderen. Deze dienstverlening is gratis.  

E-mailadres: info@woonadviseur55plus.nl 

Telefoonnummer: 030-23 61 804 

Website: woonadviseur55plus.nl 

Wilt u direct een woonadviseur spreken? Er is een telefonisch spreekuur van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur.