Voormalig kantoorpand in Hoefkwartier omgebouwd tot 49 huurappartementen

Eerste bewoner ontvangt sleutel van woning aan Netwerklaan

Door aankoop en verhuur van dit appartementencomplex draagt Portaal bij aan een oplossing voor het woningtekort én maken we meteen een verduurzamingsslag. Inmiddels is het voormalige kantoorpand aan de Netwerklaan 603 t/m 699 in het Hoefkwartier door Zegersbouw omgebouwd tot 49 sociale huurappartementen. Vandaag ontving de eerste bewoner Justin van der Mast, uit handen van wijkbeheerder Hugo van der Wal, de sleutel. 

Justin van der Mast (33 jaar): ‘’Ik heb de woning toegewezen gekregen dankzij mijn medische urgentie. Hier voel ik me eindelijk geen gehandicapte. Mijn vorige woning op de Stadsring had allemaal drempels. Hier is het helemaal gelijkvloers én zit ik op de begane grond. Perfect voor mij. Het geeft me hier een eengezinswoninggevoel met zo’n tuintje voor de deur en een parkeerplaats. ”

Wijkbeheerder Hugo van der Wal van Portaal is voorlopig het vaste gezicht voor bewoners van het appartementencomplex. Hij is blij met de komst van de nieuwe bewoners: ‘’14 september geven we een warm welkom-feest voor de bewoners. Dan kunnen alle nieuwe bewoners elkaar leren kennen en met elkaar een buurt vormen. Goed samenleven gaat immers makkelijker als je elkaar kent. Dit past bij onze missie ‘bijdragen aan goed samenleven’.’’

2-kamerappartementen met balkon of tuin

De appartementen aan de Netwerklaan (voorheen Plotterweg 30) zijn tweekamerappartementen met een oppervlakte variërend van 40 tot 65 m2. Bijna alle woningen zijn voorzien van een eigen balkon, tuin en berging. Er is ook een inpandige collectieve fietsberging.

Duurzame woningen

Jerry Zwart, projectmanager Portaal: “Doordat alle appartementen verduurzaamd zijn, is het hier goed en betaalbaar wonen. Zo zijn alle appartementen voorzien van vloerverwarming en zijn alle kozijnen vervangen. Op het hoogste dak staan 96 zonnepanelen en de lagergelegen daken zijn vergroend. Dit alles bij elkaar maakt dat wonen aan de Netwerklaan comfortabel en prettig is. En daar doen we het voor.’’

Hoefkwartier: een nieuwe stadswijk in Amersfoort

Het appartementengebouw ligt in de nieuwe stadswijk Hoefkwartier, dicht bij het station Schothorst. Hoefkwartier verandert binnen nu en 10 jaar van een kantoorgebied naar een stadswijk.