Grootschalige transformatie aan de Kronenburgsingel in Arnhem: Van kantoor naar betaalbaar wonen

De grond is gekocht! Het is een feit. Portaal gaat twee voormalige kantoorgebouwen aan de Kronenburgsingel 8 en 12 ombouwen naar een wooncomplex met 102 sociale huurwoningen. Binnen hetzelfde plan voegt ontwikkelaar Kudo en Circle Real Estate een nieuw gebouw toe waarin 37 betaalbare koopwoningen komen.

Joost Wools, regiomanager Portaal Arnhem: “De woningnood is onverminderd groot en we grijpen elke kans met beide handen aan om mensen te helpen die zonder woning zitten of graag willen doorstromen naar een kleinere duurzame woning. De kantoorpanden worden omgebouwd naar een wooncomplex met 102 betaalbare huurwoningen. Dit is een grote stap en een geweldige hoeveelheid nieuwe woningen!”

Kronenburg krijgt een ‘boost’
De wijk Kronenburg, gerealiseerd in de jaren ’70 en ’80, kenmerkt zich door hoogbouw en een compact stedelijk milieu. In de visie Kronenburg van gemeente Arnhem is er ruimte voor nieuwe woningen en aandacht voor de openbare ruimte. Kronenburg krijgt een impuls de komende jaren. De locatie wordt getransformeerd van een kantoorzone naar aangenaam wonen in een stedelijke omgeving, dichtbij voorzieningen en openbaar vervoer. Het wordt groener en duurzamer. Portaal is blij een rol te mogen spelen in deze ontwikkeling door het kantoorgebouw te transformeren en daarmee nieuwe woningen beschikbaar te stellen.

Ideale plek om te wonen
De keuze voor Kronenburgsingel is zoals gezegd niet toevallig. Op loopafstand vind je alles wat je nodig hebt, zoals het winkelcentrum Kronenburg, openbaar vervoer, verschillende scholen en je bent zo in de Arnhemse binnenstad. Dankzij de centrale ligging en goede bereikbaarheid vormt deze locatie dus de ideale plek voor een nieuw woonproject.

Portaal bouwt aan een buurt die klaar is voor de toekomst. De 102 appartementen variëren van compacte studio's tot ruime 3-kamerappartementen. Ideaal voor starters en doorstromers, maar ook voor mensen die door omstandigheden dringend een woning nodig hebben.

Grote rol voor groen
Bijzonder aan het plan is de aandacht voor de openbare ruimte. Groen speelt een belangrijke rol bij de herontwikkeling van het gebied. Er komt een grote gemeenschappelijke, groene buitenruimte om te ontspannen en ontmoetingen te stimuleren. Er komt een nieuw fietspad voor een goede bereikbaarheid van de wijk en de verbinding met de binnenstad. De bewoners kunnen parkeren op eigen terrein.

Kortom, een nieuw, divers en inclusief thuis voor iedereen in een omgeving die groeit en bloeit!

Planning en Oplevering
Na de zomervakantie (2024) wordt gestart met eerste werkzaamheden. De oplevering van de appartementen verwachten we tussen eind 2025 en begin 2026. Via Entree.nu worden de woningen medio 2025 aangeboden.