Een nieuw thuis voor woningzoekenden in verbouwd kantoorpand

Komende jaren bouwt Portaal 350 huurwoningen erbij in Hoefkwartier

Samen met de bewoners, wethouder Astrid Janssen van Wonen en diverse wijkpartners vierden we de ingebruikname van het voormalige kantoorpand aan de Netwerklaan 603 t/m 699. Portaal heeft met dit verbouwde complex haar eerste 49 sociale huurappartementen weten toe te voegen aan het woningaanbod in het Hoefkwartier. Komende jaren gaan we dat uitbreiden met meer huurwoningen in deze nieuwe stadswijk.

Wibo Douwstra, sr. asset manager van Portaal: ‘’Het Hoefkwartier wordt komende jaren een levendige wijk waar volop ruimte is voor Groen, Ontmoeten en Werken en Wonen. Deze eerste 49 woningen zijn voor ons een start. De komende jaren gaat Portaal nog eens 350 passende en betaalbare woningen opleveren voor starters en doorstromers (sociale - en middenhuur).’’

Buren ontmoeten en kennismaken

Samen met de gemeente en onze wijkpartners wil Portaal ook bijdragen ook aan de levendigheid van het Hoefkwartier. Het gaat immers niet alleen over passende en betaalbare woningen, maar ook over een levendige buurt en omgeving. Marieke van Velzen, adviseur Leefomgeving van Portaal: “Dit Warm welkom-feest is een eerste stap daartoe. Een moment om je buren te ontmoeten, een praatje te maken met elkaar of ideeën op te halen over hoe we samen een buurt willen vormen. Dit is een begin, uiteindelijk hopen we dat onze bewoners in een levendige stadswijk wonen waar het goed toeven is. Dat vraagt inzet van ons allemaal.’’

Een thuis voor iedereen

Astrid Janssen, wethouder Wonen: “Het transformeren van bestaande panden tot woningen is een van de oplossingen om te zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. En belangrijker nog iedereen die hier straks komt wonen krijgt een duurzame woning. In Hoefkwartier, waar we met aandacht voor duurzaamheid, natuur en groen, samen met partnerorganisaties en inwoners werken aan een nieuwe woonwijk. Een plek die klaar is voor de toekomst. Een thuis voor iedereen. Waar inwoners hopelijk de komende generaties fijn kunnen wonen.”

Duurzame 2-kamerappartementen met balkon of terras

De 49 appartementen aan de Netwerklaan (voorheen Plotterweg 30) zijn tweekamerappartementen met een oppervlakte variërend van 40 tot 65 m2. Bijna alle woningen zijn voorzien van een eigen balkon of terras en/of berging. Ook heeft elke woning vloerverwarming en nieuwe kozijnen. Op de begane grond is een gezamenlijke inpandige fietsberging. Op het hoogste dak staan 96 zonnepanelen en de lagergelegen daken zijn vergroend.