Verbouw kantoor Plotterweg 30 naar appartementengebouw

Verbouw kantoorpand Plotterweg 30 naar 49 appartementen aan de Netwerklaan gereed

Door kantoorpanden om te bouwen tot duurzame woningen dragen we als Portaal bij aan een oplossing voor het woningtekort én maken we meteen een verduurzamingsslag. Bij de Netwerklaan (voorheen Plotterweg 30) gaat het in totaal om 49 sociale huurappartementen. Het zijn tweekamerappartementen met een oppervlakte variërend van ongeveer 40 tot 65 m2. Bijna alle woningen zijn voorzien van een eigen balkon, terras en/of berging. Er is ook een inpandige fietsberging en er zijn twee binnentuinen met een vijver.

Het appartementengebouw ligt in de nieuwe stadswijk Hoefkwartier, dicht bij het station Schothorst. De nieuwe straatnaam wordt Netwerklaan. Het is straks comfortabel wonen in de nieuwe stadswijk Hoefkwartier.

Verduurzaming

Uiteraard is de verduurzaming van het bestaande kantoor een belangrijk uitgangspunt. Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en alle kozijnen worden vervangen. Op het hoogste dak liggen 96  zonnepanelen en de lager gelegen daken zijn vergroend (sedum dak). Tijdens de bouw is zorgvuldig omgegaan met flora en fauna; zo zijn de verblijven van vleermuizen vooraf goed onderzocht.

Leefbaarheid van de wijk

Op de begane grond is ca. 650 m2 commerciële ruimte beschikbaar; hier is een kinderdagverblijf gehuisvest. Een functie, die met het oog op de toekomst, belangrijk is voor de leefbaarheid van de nieuwe stadswijk.

De verhuur liep via WoningNet, regio Eemvallei.

Warm Welkom Feest

Samen met de gemeente en onze wijkpartners willen we ook bijdragen ook aan de levendigheid van het Hoefkwartier. Het gaat immers niet alleen over passende en betaalbare woningen, maar ook over een levendige buurt en omgeving. Marieke van Velzen, adviseur Leefomgeving van Portaal: “Het Warm welkom-feest was een eerste stap daartoe. Een moment om je buren te ontmoeten, een praatje te maken of ideeën op te halen over hoe we samen een buurt willen vormen. Dit is een begin, uiteindelijk hopen we dat onze bewoners in een levendige stadswijk wonen waar het goed toeven is. Dat vraagt inzet van ons allemaal

Kijkdagen

Er was in juni 2023 veel belangstelling voor het  voormalig kantoorpand als woning. De deuren stonden twee dagen open voor kijkers. Een kijker: ‘’Het is heel leuk en speels ingedeeld en bovendien heel licht met moderne uitstraling. Ik ben eigenlijk heel erg verrast hoe een kantoorpand zo is omgebouwd tot sfeervolle woningen.’’
Begin juli hopen we als Portaal de eerste bewoners te verwelkomen. 

Wetenswaardigheden

  • Eigenaar is Woningcorporatie Portaal. De Alliantie Ontwikkeling BV heeft het project overgedragen aan Portaal.
  • Het project is een ontwikkeling van Alta-SV B.V., in samenwerking met Bouwbedrijf Zegers.
  • Het ontwerp is van Zeep Architects and Urban Disigners.