Bouw 48 flexwoningen Odijk gestart

Op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk worden 48 flexwoningen gerealiseerd. Met deze tijdelijke huurwoningen wordt snel een bijdrage geleverd aan het oplossen van de grote woningnood. De realisatie van de 48 flexwoningen is mogelijk geworden dankzij de samenwerking tussen de provincie Utrecht, Rijksvastgoedbedrijf, woningcorporatie Portaal en de gemeente Bunnik. We sloegen de 48e heipaal op 31 januari.

Er worden 24 woningen toegewezen aan inwoners uit Bunnik, Odijk en Werkhoven en dan vooral aan jongeren. De andere 24 woningen zijn voor (dreigend) dak- en thuisloze inwoners (bijv. bij scheiding), statushouders en mensen die uitstromen uit de Maatschappelijke Opvang / Beschermd Wonen.

In juli 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd met de flexwoningen en die worden nu binnen één jaar gerealiseerd. Aannemer Plegt-Vos verwacht dat de flexwoningen voor de zomer 2024 klaar zijn voor de nieuwe bewoners. Op de website van de gemeente Bunnik staat alle informatie over dit project, zoals nieuwsbrieven, veelgestelde vragen en de planning: www.bunnik.nl/flexwoningen.