48 woningen in Maarssen energiezuinig

In opdracht van Portaal heeft BAM Wonen de verduurzaming van de 48 woningen in Maarssen afgerond. De woningen zijn nu goed geïsoleerd. Ze hebben energielabel A of A+, de riolering is vervangen en waar nodig ook de keuken, badkamer en toilet. Vandaag vierden we de oplevering samen met de bewoners met koffie en lekkers. De bewoners zijn tevreden met het eindresultaat, zij beoordeelden het project met een 7,3.

Het gaat om de woningen Jacob Catsstraat 1-17, Roemer Visscherstraat 2-18 en 1-17, Brederostraat 22-32, Constantijn Huygensstraat 1-11 en P.C. Hooftstraat 18-34. De woningen zijn gebouwd in de jaren vijftig en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze waren niet goed geïsoleerd, hadden vaak een hoge energierekening en hadden tocht- en vochtproblemen. De woningen zijn bouwkundig nog in goede staat en zijn nog steeds gewild, mede dankzij hun centrale ligging, prettige formaat en betaalbaarheid.

De woningen hebben nu geïsoleerd HR++ glas inclusief zelfregulerende roosters. De spouwmuren zijn gevuld met isolatiemateriaal als deze nog niet eerder geïsoleerd waren. Het dak is geïsoleerd, dakpannen en dakramen vervangen. De woningen hebben nu mechanische ventilatie met CO2 - en vochtsensor. In de woningen die een nieuwe keuken kregen, is nu een perlixaansluiting zodat er elektrisch gekookt kan worden. Op verzoek sloten we deze aansluiting ook aan bij bewoners die geen nieuwe keuken kregen omdat hun keuken nog in goede staat was. Buiten is alles geschilderd en het houtrot hersteld. De kunststof kozijnen zijn hersteld en voorzien van HR++ glas. De bestaande riolering is vervangen voor nieuwe PVC leidingen. Waar nodig kregen de bewoners een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet.

De werkzaamheden zijn begonnen in september vorig jaar en duurden 8 maanden. De bewoners konden naar een logeerwoning wanneer zowel hun badkamer als keuken en toilet vernieuwd werden.