Navigatie

33 studio’s Boudewijn Büchstraat Leidsche Rijn gereed voor Reinaerde

Aannemer Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. leverde vandaag de 33 studio’s op de hoek van de Boudewijn Büchstraat en de Annie M.G. Schmidtstraat aan Portaal op. De projectleider van Portaal gaf daarna symbolisch de eerste sleutel aan Ashlyn Terzooi, een van de nieuwe bewoners van Reinaerde.

In dit complex gaan 30 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen in een studio met eigen sanitair en een keukenblok. Zij hebben elders werk- of dagbesteding. De drie overige studio’s worden ingezet voor ontmoeting en activiteiten. De woningen zijn zeer energiezuinig en rondom het gebouw is een gemeenschappelijke tuin. IAA Architecten heeft het ontwerp gemaakt.

Inge Oortgiesen, projectmanager Portaal: ‘De samenwerking met Veluwezoom Verkerk was echt volgens het boekje. Alles klopte. Ze kwamen de afspraken na en de bouw is voorspoedig verlopen. Heel fijn dat de bewoners van Reinaerde op deze mooie plek kunnen gaan wonen.’

De komende jaren blijft er een grote vraag bestaan naar kleinere, goedkopere woningen in Utrecht. De woningen aan de Boudewijn Büchstraat zijn zo ontworpen dat ze zowel geschikt zijn voor een zorgconcept als voor de reguliere verhuur aan eenpersoonshuishoudens. De drie gemeenschappelijke ruimtes zijn in feite drie studio’s met een eigen voordeur. Deze flexibiliteit past goed bij de opgaven waar we nu voor staan.

Reinaerde gaat nu aan de slag met de inrichting. Denk aan gordijnen, vloerbedekking en meubilair. In het voorjaar gaan de nieuwe bewoners er wonen. Ashlyn Terzool is een van deze bewoners. Vandaag is hij erbij met zijn vader en begeleider Marieke Jongerius. Van projectleider Inge Oortgiesen ontvangt Ashlyn symbolisch een reusachtige sleutel.

Hoe hij de woning vindt? ‘Mooi. Leuk. Een beetje spannend.’ Met zijn vader is hij tijdens de bouw regelmatig wezen kijken en heeft een hele reeks foto’s van de bouw op zijn telefoon staan. Hij, zijn vader en begeleider Marieke zijn erg blij met deze nieuwe plek. Marieke: “We hebben er echt zin in; het is ook een mooie plek om als begeleider aan het werk te gaan.”