Een energiezuinige woning (video's)

U woont in een energiezuinige woning, bijvoorbeeld een Nul op de Meter (NOM) woning. Doordat uw huis zo goed geïsoleerd is, werken sommige dingen net even anders dan ‘vroeger’. Bijvoorbeeld de verwarming en de ventilatie. Of heeft uw woning een warmtepomp en wekt u zelf energie op via zonnepanelen. Wij hebben hieronder informatie voor u staan die hierover gaat.

Verwarming met de warmtepomp, hoe werkt dat?

Een warmtepomp is veel zuiniger dan een cv-ketel en werkt anders. Wordt uw huis verwarmd met een warmtepomp? In deze video leggen we u uit hoe uw warmtepomp werkt en hoe u deze het beste gebruikt.

 

Elektriciteit: van zonnepanelen tot gebruik

Uw huis heeft zonnepanelen. Wanneer de zon schijnt, leveren zonnepanelen de elektriciteit voor uw huis. Hoe dit precies werkt en wat dit betekent voor uw energierekening, leggen wij uit in deze video.

 

Schone lucht, ventilatie en de Warmte Terugwininstallatie (WTW)

Vuile lucht in huis is slecht voor uw gezondheid. Het kan bijvoorbeeld schimmel veroorzaken. En het is slecht voor uw luchtwegen. Heeft uw woning een warmte terugwin installatie? Deze installatie zorgt er dan voor dat vuile lucht uw woning uit gaat en schone lucht uw woning binnenkomt.