Sloop en nieuwbouw Paramaribo- en Corantijnstraat

Aan de Paramaribo- en Corantijnstraat heeft Portaal drie portiekflats met 88 woningen in beheer. Portaal gaat deze woningen slopen en hier ruim 170 nieuwe huurappartementen voor terug bouwen. De huidige woningen zijn gebouwd in de jaren '60 en hebben constructieve gebreken. Ze zijn sterk verouderd. Op sommige punten (elektra, ventilatie, brandveiligheid) voldoen ze niet meer aan de huidige eisen. Ook is er geen lift aanwezig en kan de woonomgeving, door de sobere uitstraling van de flats, wel een flinke impuls gebruiken.

Ruim 170 nieuwe huurappartementen worden terug gebouwd

Leiden kent een groot te kort aan (sociale) huurwoningen. Daarom willen zowel de gemeente Leiden als Portaal woningen in de sociale huur terug bouwen. Dit is onderdeel van de missie van Portaal: bijdragen aan goed samenleven. We willen dat bewoners prettig wonen in comfortabele, goed geïsoleerde woningen die betaalbaar zijn en passend bij hun levensfase. De woningen bieden plek voor ruim 170 appartementen in de sociale huur. Er komen 2-, 3- en 4- kamerappartementen in het gebouw. Onderaan deze pagina ziet u foto's van een indruk van het ontwerp van de woningen. Let op, dit is een artist impression, een indruk van het ontwerp. Er kunnen nog wijzigingen komen. Met dit ontwerp is er bewust ruimte tussen de gebouwen gelaten, om het geheel zo open mogelijk te maken. Ook maakt deze opzet het realiseren van verschillende openbare ruimten mogelijk, denk hierbij aan ruimte voor een autovrij woonstraatje en twee groene binnentuinen. Door dit soort verschillende plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten willen we een prettige buurt voor u creëren. Meer informatie over het ontwerp vindt u op de site van het architectenbureau Zijdekwartier.

Door meer woningen terug te bouwen wil Portaal het tekort aan sociale huurwoningen in Leiden terug te dringen. Voor we kunnen starten met de (voorbereidingen van) de sloop en de nieuwbouw moeten we eerst dit formele traject bij de gemeente verder doorlopen.

Planning

Alle bewoners zijn inmiddels vertrokken, ook de tijdelijke huurders. Het bestemmingsplan is vastgesteld. We zijn gestart met de voorbereidingen op de sloop. We verwachten dat de sloop start in het tweede kwartaal van 2024.*

Lijken deze woningen u wel wat?

De voormalige bewoners kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. Zodra de woningen klaar zijn, biedt Portaal de overgebleven woningen aan op www.hureninhollandrijnland.nl.

Heeft u vragen?

Omwonenden ontvangen regelmatig een nieuwsbrief van ons met de laatste stand van zaken. Heeft u vragen over dit project, stuurt u een e-mail naar corantijn@portaal.nl.


* De genoemde planning is onder voorbehoud. Deze is onderhevig aan allerlei factoren en kan vaak nog wijzigen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.