Nieuwbouw NDW21 – 500 woningen in een buurt waar je naar elkaar omkijkt

Midden in Nijmegen bouwen wij de nieuwe buurt NDW21. Dit doen we niet alleen, maar samen met de andere Nijmeegse corporaties en de gemeente. Medio 2024 heeft NDW21 zo'n 500 flexibele woningen die na 20 jaar een nieuwe bestemming krijgen. Heel duurzaam dus. En die woningen zijn nu hard nodig, want het vinden van een goedkope woning op de krappe Nijmeegse woningmarkt is al moeilijk genoeg! In zeven gebouwen komen ruim 500 woningen; Studio's, tweekamerappartementen en driekamerappartementen.

Een dynamische buurt, waar je elkaar gemakkelijk kunt ontmoeten

NDW21 wordt een dynamische buurt waar mensen oog voor elkaar hebben. Buurtbewoners staan ​​ervoor open om elkaar te ontmoeten en met elkaar activiteiten te organiseren. Als bewoner van NDW21 denk je mee hoe we de leefomgeving prettig voor jou kunnen inrichten. Een wijk die verandert en in beweging is. Het openbaar groen in het gebied wordt dusdanig ingericht dat deze uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan ​​in het groen en je kunt je auto parkeren aan de randen van het gebied. Dit draagt ​​bij aan een prettige woonomgeving voor de bewoners.

Huren in NDW21

De verhuur van de sociale huurwoningen in NDW21 gaat via www.entree.nu  

De verhuur van de woningen op NDW21 gebeurt in verschillende fasen. Dit betekent dat niet alle woningen tegelijkertijd in de verhuur gaan.

 • Gebouw Tango van Talis is al verhuurd en betrokken door de bewoners. 
 • Gebouw Rumba van Woonwaarts is al verhuurd en betrokken door bewoners.
 • Gebouw Salsa van Portaal is al verhuurd en de oplevering aan bewoners volgt in maart 2024.
 • Gebouw Jive van Talis is in de verhuur gegaan op 11 januari 2024.
 • Gebouw Urban van studentenhuisvester SSH& is in de verhuur gegaan op 21 februari
 • Gebouw Samba van Woonwaarts is in de verhuur gegaan op 23 februari 2024.
 • Gebouw Paso Doble van Portaal: we verwachten de verhuur te starten op 8 maart 2024.

In het gebouw Salsa verhuren we twee- en driekamerappartementen

Deze (sociale huur) appartementen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De tweekamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 40m² en de driekamerappartementen van ongeveer 60m². De driekamerappartementen in Salsa komen beschikbaar voor zowel de sociale huur als voor de middeldure huur.

De verdeling in gebouw Salsa is als volgt:

 1.  10 tweekamerappartementen van 40m²
 2.  15 driekamerappartementen van 60m² (sociale huur)
 3.  16 driekamerappartementen van 60m² (middeldure huur)

In het gebouw Paso Doble verhuren we studio's, twee- en driekamerappartementen

Deze appartementen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De studio’s hebben een oppervlakte van ongeveer 20m²,  tweekamerappartementen van ongeveer 40m² en de driekamerappartementen zijn ongeveer 60m².

De verdeling in gebouw Paso Doble is als volgt:

 • 26 studio’s van 20m²
 • 39 tweekamerappartementen van 40m²
 • 15 driekamerappartementen van 60m² 

De sociale huurwoningen verdelen wij via loting

Doen we om ook jongeren, studenten en mensen die met spoed een woning nodig hebben een kans te geven om te wonen op NDW21. Na het sluiten van de advertentie volgt een interessepeiling. Ben je ingeloot? Dan ontvang je een motivatieformulier en vragen we je documenten aan te leveren. Heb jij een goede motivatie en zijn jouw documenten juist en volledig? Dan nodigen wij jou uit voor een intakegesprek. 

De middeldure huurwoningen zijn 'direct te huur'

Er is dus geen sprake van loting, maar van wie het eerst reageert. Ook volgt er nog een interessepeiling en een motivatie. Pas daarna kunnen we zeggen of je de woning wel of niet verdiend krijgt.

Meer informatie over NDW21 vind je op de website.