Navigatie

Van renovatie woningen Schothorst-Zuid door naar Schothorst-Noord

Nadat we met onze partner Van Wijnen onze huizen in Schothorst-Zuid hebben gerenoveerd en verduurzaamd, gaan we door naar Schothorst-Noord (Amersfoort). We verbeteren en onderhouden in Schothorst-Noord 28 eengezinswoningen. Rob van der Jagt, vestigingsdirecteur van Van Wijnen en Marlies Krol-Cools, directeur Vastgoed Projecten van Portaal, beklonken vandaag de verdere samenwerking. De bewoners zijn enthousiast over de werkzaamheden. We verwachten in maart de werkzaamheden Schothorst-Noord gereed te hebben.

Vaste bouwpartner zorgt voor continuïteit en kwaliteit

Portaal werkt samen met een aantal vaste partners; Van Wijnen is er hier één van. Met dit soort samenwerkingen krijgen we voor onze nieuwbouw- en renovatieopgaven continuïteit en kwaliteit tegen aanvaardbare kosten. De samenwerking met Van Wijnen is hier een goed voorbeeld van. Na Schothorst-Zuid kunnen we immers meteen door naar Schothorst-Noord met het verbeteren en onderhouden van onze woningen. In Schothorst-Zuid hebben we samen 44 senioren- en 25 eengezinswoningen energiezuinig en extra comfortabel gemaakt. Deze woningen zijn hiermee klaar om van het aardgas af te gaan. Aardgasvrij wonen begint immers met goede isolatie.

Bijdragen aan goed samenleven

In Schothorst-Noord gaan we de tochtklachten bij de schuiframen aanpakken en de keuken, badkamer en toilet vernieuwen. Verder brengen we CO2-gestuurde mechanische ventilatie aan. Ook de gevels worden schoongemaakt en verbeterd. Evenals de bergingen. Net als in Schothorst-Zuid worden ook hier de werkzaamheden uitgevoerd zonder huurverhoging.

Projectmanager Gert van den Brink van Portaal: “Door samen te werken met onze vaste partner Van Wijnen houden we de voortgang erin en maken we maximaal gebruik van hun expertise. Dat is goed voor onze bewoners want zij krijgen goed werk geleverd zonder vertraging en ook voor ons is dit enorm prettig werken. Voor alle betrokkenen een win-win. Door deze samenwerking kunnen wij de missie van Portaal, Bijdragen aan goed samenleven, ook echt waarmaken. En daar doen we het voor, elke dag weer!’’

Waar zijn we aan de slag in Schothorst-Noord?

We zijn onze huurwoningen in de Camera Obscurastraat (oneven, 1 – 27 en even 6-22) en in het Klaartje Donzepad (even, 38 -56) aan het verbeteren. Enkele woningen zijn verkocht; kopers die ook aan de slag willen met het onderhoud van hun woning, informeren we over de gekozen (onder)aannemers.

Meer informatie over beide projecten