Navigatie

Woning verbeteren

Wilt u uw woning verbeteren door bijvoorbeeld dubbel glas of een nieuwe keuken te plaatsen? Informeer dan bij ons of er nog onderhoud gepland staat voor uw woning. Want sommige verbeteringen verzorgen wij. Andere verbeteringen kunt u aanvragen. 

Veel gevraagd over Woning verbeteren

Ik wil een nieuwe keuken of badkamer. Regelt Portaal dat voor mij?

Algemeen

Wilt u een nieuwe keuken of badkamer hebben omdat u uw keuken of badkamer niet mooi of niet goed genoeg vindt? Dan vervangen wij de keuken of de badkamer niet. U kunt wel toestemming aanvragen om dit zelf uit te voeren, kijk hiervoor op Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV).

Is uw keuken of badkamer kapot? Dien dan een reparatieverzoek in via MijnPortaal.
In het onderhoudsABC staat wie voor het onderhoud of herstel zorgt en wie wat betaalt. Na uw reparatieverzoek komt er een monteur langs om te kijken wat er kapot is en of het gemaakt kan worden. De monteur neemt daarna contact op met de uitvoerder van onze Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC). De uitvoerder komt bij u langs om de keuken of badkamer te inspecteren.

- Is het niet meer te maken? Dan vervangen wij uw keuken of badkamer.
- Is het wel te maken? Dan kunt u dit onderdeel zelf (laten) repareren.

U kunt ook aan ons vragen of wij dit voor u willen doen. Dat moet u wel zelf betalen. U hoort van tevoren wat het kost. Als u akkoord gaat het met bedrag, moet u hiervoor tekenen. Daarna komt er een monteur bij u langs om uw keuken te maken.

Ik wil dingen in mijn woning veranderen. Kunnen jullie dit voor mij doen in ruil voor een huurverhoging?

Algemeen

Of dit kan, hangt af van de verandering die u door ons wilt laten doen. U kunt een aanvraag doen als het gaat om:
- het opknappen van de keuken
- het opknappen van de badkamer
- het plaatsen van een tweede toilet
- het plaatsen van een cv-installatie (complete installatie inclusief radiatoren en HR-ketel)

Wilt u een of meer van deze veranderingen laten doen? Stuur ons een mail met uw aanvraag. Wij komen bij u langs om te kijken wat wij kunnen doen. De opzichter beoordeelt uw aanvraag. Als wij akkoord zijn met de aanpassing dan krijgt u van ons een brief waarin staat wat wij gaan doen en met welk bedrag wij uw huur willen verhogen. Pas als u daarmee akkoord gaat, beginnen wij.