Tuinonderhoud
Zorg dat uw tuin er netjes uitziet. Een niet goed onderhouden tuin is vaak een bron van ergernis voor de buren.
Veel gevraagd over Tuinonderhoud
Ik heb een vraag over de grenzen van mijn tuin. Wat moet ik doen?
Algemeen
Voor vragen over de grenzen van uw tuin (= erfafscheiding) kunt u terecht bij uw wijkbeheerder. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Bewonerscontact.
Mag ik een BBQ gebruiken in mijn tuin of op mijn balkon?
Algemeen
Wij vragen u rekening te houden met de brandveiligheid en uw buren. Vanwege de overlast adviseren we alleen elektrisch te barbecueën. Bij meldingen van overlast kunnen wij besluiten om het gebruik van de BBQ niet meer toe te staan.
Gaat het om een VvE? Dan kan onze afdeling Bewonerscontact contact opnemen met de VvE en navragen wat de huisregels rondom barbecueën zijn.
Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de groenstrook?
Algemeen
Is het een groenstrook van de gemeente, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. Hoort de groenstrook bij uw gebouw of woning, dan weet uw wijkbeheerder meer over de regelmaat van het groenonderhoud.
Belemmert het groen een doorgang zoals een achterpad? U kunt dit melden via MijnPortaal of uw beheerder.
Hoe onderhoud ik mijn tuin?
Algemeen
Uw tuin is het verlengstuk van uw woning. Fijn om van te genieten bij goed weer of een mooi uitzicht voor als u binnen zit. Een tuin kan in de zomer voor verkoeling zorgen en voorkomt wateroverlast bij hevige regenbuien. Maar om zo goed mogelijk te genieten van uw tuin is er ook onderhoud nodig. Een slecht onderhouden tuin kan overlast veroorzaken voor u en uw omgeving. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin er netjes en verzorgd uitziet. Daarom vragen wij u om uw tuin goed te onderhouden.
- Gebruik uw tuin als tuin. Niet als berghok of parkeerplaats. U mag in de tuin geen auto, motor of caravan stallen of langdurig materialen opslaan.
- Gooi geen afval of rommel in uw tuin. Zo houdt u ongedierte op afstand.
- Veel onkruid ziet er onverzorgd uit en kan overslaan naar andere tuinen. Verwijder regelmatig onkruid, ook tussen tegels van opritten, toegangspaden, terrassen en achterpad (brandgang).
- Maai regelmatig het gras zodat het er netjes uit ziet. Als gras hoger wordt dan ongeveer 10 centimeter wordt maaien zwaar werk.
- Te hoge of brede bomen en struiken kunnen het licht wegnemen bij u en uw buren, en bij overhangende takken ontstaan soms gevaarlijke situaties. Snoei daarom regelmatig de bomen en beplanting in uw tuin. Verwijder en vervang dode bomen en beplanting.
- Vervang gebroken of kapotte tegels.
- Vervang kapotte planken en delen van uw schutting
en houd deze recht. - Heeft u problemen met het onderhouden van uw tuin? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar een oplossing.