Onderhoudsabonnement

Voor het klein onderhoud aan uw woning bent u zelf verantwoordelijk. Denk bijvoorbeeld reparaties aan uw sloten, loszittende stopcontacten en het bijvullen van de centrale verwarming. Hiervoor kunt u ook een onderhoudsabonnement afsluiten. Met een onderhoudsabonnement regelen wij de reparaties voor u tegen een vast bedrag per maand.

Veel gevraagd over Onderhoudsabonnement

Kan ik een onderhoudsabonnement afsluiten?

Algemeen

Ja, dat kan. Een onderhoudsabonnement kost € 5 per maand. Huurt u een onzelfstandige woonruimte, zoals een kamer, dan betaalt u € 2,50 per maand. Dit bedrag kunnen we elk jaar aanpassen. En u betaalt het bedrag tegelijk met uw huur.

U betaalt een instaptarief van € 50, als u het huurcontract langer dan drie maanden geleden getekend heeft. Lees de informatie en de vragen bij onderwerp Onderhoudsabonnement goed door voordat u het onderhoudsabonnement afsluit. U kunt via MijnPortaal het onderhoudsabonnement afsluiten en er direct gebruik van maken.

Welk onderhoud onder het abonnement valt, staat in het onderhoudsABC.

Ik wil mijn onderhoudsabonnement opzeggen. Hoe moet dit?

Algemeen

Hoe lang heeft u een onderhoudsabonnement?

Geldt voor mij het instaptarief van 50 euro als ik een onderhoudsabonnement wil afsluiten?

Algemeen

Als u besluit een onderhoudsabonnement te nemen en u huurt uw woning langer dan drie maanden van ons, betaalt u een eenmalig instaptarief van 50 euro.

Bijvoorbeeld: U heeft uw huurcontract getekend op 1 maart. Op 10 juni besluit u een onderhoudsabonnement te nemen. Omdat u al langer dan drie maanden van ons huurt, betaalt u dan een instaptarief van 50 euro.

Waarom heb ik een onderhoudsabonnement nodig?

Algemeen

Als huurder van Portaal bent u zelf verantwoordelijk voor een deel van het onderhoud aan uw woning. Vindt u dit lastig of heeft u weinig tijd, dan kunt u een onderhoudsabonnement afsluiten. U betaalt een vast bedrag per maand en wij voeren de reparaties voor u uit. Als u geen onderhoudsabonnement afsluit, moet u deze reparaties zelf uitvoeren (en betalen).

Wat zijn de voordelen?

  • U heeft geen onverwacht hoge uitgaven.
  • De reparaties gebeuren goed en snel.
  • U bespaart tijd.
  • Uw huis blijft in goede staat.

Voor welk onderhoud geldt het abonnement?

Algemeen

Het onderhoudsabonnement geldt voor veel kleine klussen in en om het huis. Bijvoorbeeld het repareren van een kraan of het vervangen van een niet goed werkende lichtschakelaar. Maar er zijn ook werkzaamheden die wij niet doen, zoals behangen en sausen.

Wat valt onder kleine reparaties, is beschreven in de wet in het Besluit “Kleine Herstellingen’. Welk onderhoud onder het onderhoudsabonnement valt, staat in het onderhoudsABC.