Martine Verheijen

Martine Verheijen

Senior asset manager

Mensen helpen verantwoordelijkheid te nemen

Als senior asset manager ben ik in mijn deelportefeuille verantwoordelijk voor het behalen van optimaal rendement van ons vastgoed. Ik leid een eigen team in Arnhem en Nijmegen en ben op mijn beurt onderdeel van het Portaal-brede asset management team. Dit team is nieuw sinds de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur ‘Het Nieuwe Portaal’. Van daaruit vullen we met de vier senior asset managers onze werkwijze minder regiogericht en meer Portaal-breed in. We delen kennis en ervaring en spannen ons in echt een team te worden, zodat we ook efficiënter en daadkrachtiger zijn. Zo hebben we ‘themahouderschappen’ geïntroduceerd, waarbij een van de seniors aanspreekpunt is voor de organisatie op een bepaald thema, zoals Duurzaamheid of Portfolioplannen.

Cultuurverandering

Bij Portaal kan ik niet alleen mijn ervaring als asset manager inzetten, maar ook mijn coachingskwaliteiten. Als trainer en coach begeleid ik vastgoedprofessionals bij vraagstukken rond zelfsturing en persoonlijk leiderschap. Dat doe ik als nevenfunctie, maar ook bij Portaal komt deze coachingsachtergrond van pas. ‘Het Nieuwe Portaal’ vraagt van medewerkers dat zij zelfstandig en zelfsturend zijn. We groeien toe naar een netwerkorganisatie waarin we zaken zelf en met elkaar oplossen. Voor mij is het een mooie uitdaging mensen te helpen begrijpen wat eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap betekenen en hoe je daar naar kunt handelen. Dat is echt een verandering in de gedragscultuur en het gaat dan ook niet van het ene op het andere moment.

Flexibel werken

Naast mijn werk als senior asset manager en coach zit ik in het Portaal InrichtingsTeam, om met andere managers na te denken over de bedoeling/inrichting van Portaal. En ik ben ook bestuurslid van het Architectuurcentrum Nijmegen. Het is best veel, ja. Soms is het lastig de balans tussen privé en werk goed te houden, zeker met twee kleine kinderen. Gelukkig is flexibel werken voor Portaal een van de pijlers en wordt thuiswerken ondersteund. Van negen tot zes op kantoor zitten, past niet in mijn manier van werken en leven. Aanwezigheid alleen is niet meer van deze tijd, het gaat om resultaten en elkaar ontmoeten om deze resultaten te behalen.