Navigatie

Ruim 150 huurders ontmoeten elkaar tijdens warme winteractie in Soesterberg

Ruim 150 huurders van Portaal bezochten op 14 december de Warme Wintermiddag van Portaal. In de achtertuin van het wijkkantoor van de woningcorporatie konden bewoners elkaar ontmoeten onder genot van warme chocolademelk, swingende muziek en knapperende vuurtjes.

 

Geslaagde actie in Soesterberg

De middag werd druk bezocht; ruim 150 van de huurders kwamen langs voor een praatje, een boodschappenbon en een beker warme chocolademelk. Ook konden bewoners direct met hun vragen terecht bij medewerkers van Portaal. “Er gebeurt momenteel veel in Soesterberg, dus het is fijn om mensen persoonlijk te kunnen spreken”, vertelt Robbert Jan van Rooijen, sociaal projectleider bij Portaal. “De reacties van de bewoners waren erg positief en de sfeer was enorm goed. Sommige bewoners wisten bijvoorbeeld niet dat wij radiatorfolie en tochtstrips in de woning kunnen aanbrengen. Dat is natuurlijk een kleine maatregel, maar wel fijn in deze koude maanden”.

Samen bijdragen aan goed samenleven

Ook vonden bewoners het fijn om hun buren te leren kennen. “Ik woon hier pas een maand”, vertelt een bezoekster aan de wintermiddag terwijl ze door haar chocolademelk roert. “Toen ik de uitnodiging kreeg dacht ik meteen; ‘dít is een kans om mijn buren te ontmoeten! Het is toch fijn als je weet wie je buren zijn”. Ook de cadeaubon voor een bijdrage in de boodschappen viel in goede smaak. “Iedereen kan dit wel gebruiken in deze dure tijd”.

Samen besparen tijdens de feestdagen
De acties sluiten aan bij de campagne Samen Besparen van Portaal. Samen met onder andere gemeenten helpt Portaal om bewoners te helpen met het besparen van energie. Heeft een vakman bijvoorbeeld tijd over bij een reparatie? Dan kijkt hij gelijk of er nog tochtstrips, radiatorfolie of andere kleine energiebesparende maatregelen geplaatst kunnen worden.

Daarnaast geeft Portaal voorlichting over minder verbruik en deelt tips om de kosten te beperken tijdens de feestmaand. Bovendien krijgen huurders met een laag inkomen in een woning met een E, F en G label geen huurverhoging, gaat Portaal dubbel zoveel woningen versneld renoveren en verlaagt de corporatie in 2023 de huren voor huurders met lage inkomens.

Meer informatie over de campagne vindt u op portaal.nl/samen-besparen.