Huuraanpassing 2024: wat verandert er?

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huur aan. Voor 1 mei ontvangt u van ons een brief met het nieuwe bedrag. Wij leggen u graag uit waarom wij de huur verhogen en hoe wij dit berekenen.

Hoeveel gaat mijn huur omhoog?
De huuraanpassing is niet voor iedereen hetzelfde. Dit hangt bijvoorbeeld af van uw inkomen. Wilt u weten wat er voor u verandert en hoe wij uw nieuwe huur bepalen?

Bekijk dan hier wat uw situatie is

Waarom wij de huur aanpassen
Met het geld van de huur onderhouden wij alle woningen en bouwen we nieuwe. Dat is hard nodig, want er is een groot tekort aan woningen. Ook gaan we veel woningen energiezuiniger maken. Want in 2028 mag geen enkele woning meer energielabel E, F en G hebben. En we willen dat u in een fijne, veilige buurt woont. Voor al die dingen is geld nodig.

De kosten om te bouwen en te renoveren stijgen de laatste jaren snel. Want materialen worden steeds duurder. Daarom verhogen wij de huur dit jaar ook meer dan de jaren hiervoor. Natuurlijk verhogen wij de huur niet meer dan mag van de wet.

Afspraken over de huuraanpassing
Wij verhogen de huur niet zomaar. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen de minister, Aedes (dat is de branchevereniging van woningcorporaties) en de Woonbond. Ook onze huurdersorganisaties kijken mee en geven ons advies. Zo zijn we samen tot een plan gekomen.

Meer mensen hebben recht op huurtoeslag
In 2024 kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Ook is het bedrag verhoogd.
Krijgt u nog geen huurtoeslag? Check dan op www.belastingdienst.nl of u hier recht op heeft. 

Als u zorgen heeft over uw geldzaken
De huurverhoging is dit jaar hoger dan de jaren hiervoor. We begrijpen dat u hier misschien van schrikt. Lukt het u niet om de huur te betalen, bijvoorbeeld omdat u geldzorgen heeft? Dat kan iedereen overkomen. Blijf er niet te lang mee rondlopen en neem contact met ons op. Dan zoeken we samen een oplossing.

Heeft u een vraag?
Wilt u meer weten over de huuraanpassing? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld hoe u bezwaar kunt maken. Of hoe het zit als u chronisch ziek bent.

Vindt u het antwoord op uw vraag daar niet? Of vindt u het fijner om iemand te spreken?
Dan kunt u ons altijd bellen op 088 - 767 82 25.