Woongroepen

Naast onze eengezinswoningen en appartementen bieden we ook woonruimte aan voor diverse woongroepen. Woongroepen zijn er in verschillende vormen. Er zijn bijvoorbeeld woongroepen voor senioren die elkaar helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Of groepen waarbij kwetsbare groepen worden geholpen door reguliere bewoners.

Veel gevraagd over Woongroepen

Ik ben geïnteresseerd in wonen in een woongroep/woonproject. Hoe pak ik dat aan?

Algemeen

In welke regio zoekt u?

Op welke leeftijdsgroep richten de woongroepen voor senioren zich?

Algemeen

Dat verschilt per woongroep of -vereniging. Meestal kunt u zich aanmelden als u tussen 55 en 75 jaar bent. U kunt het beste even op de website kijken van de woongroep waarin u geïnteresseerd bent. De webadressen ziet u bij het antwoord op de veel gestelde vragen hierboven.

Mogen huurders van een HAT-woning of studentenhuis zelf een nieuwe bewoner kiezen?

Algemeen

Als in een HAT-woning of studentenhuis woonruimte vrijkomt, mogen de andere bewoners een kandidaat voordragen. Die mag niet ouder zijn dan 28 jaar. Voor een studentenkamer moet de kandidaat staan ingeschreven bij een opleiding. Daarnaast geldt voor een kamer én voor een HAT- woning ook onderstaande:

  • Entree (Arnhem en Nijmegen): het jaarinkomen mag niet hoger zijn dan € 25.475 per jaar.
  • DAK Utrecht en Eemland (WoningNet): voor een alleenstaande mag het jaarinkomen niet hoger zijn dan € 47.699,- en voor een meerpersoonshuishouden niet hoger dan € 52.671,- per jaar.
  • Holland Rijnland (Leiden): verhuurt geen kamers en HAT-woningen.